Vinnarna av tävlingen "Året som gått"

Tävlingar / Permalink / 0

Så är äntligen Vardagskrönikörens första skrivartävling avslutad. Månadens tema var ”Året som gått”. Vi fick in 18 stycken bidrag och har nu korat två vinnare. Vi vill tacka skribenterna som skrivit så vassa texter. Läsningen av dem har verkligen lyst upp julmörkret för oss här på redaktionen.

Korandet av vinnarna var mycket svårare än vad vi trodde när vi skapade tävlingen. Alla bidrag höll hög klass. Efter många kaffekoppar och lussebullar lyckades vi komma överens om vilka två krönikor som skulle stå på prispallen. Texterna lyckas fånga temat men samtidigt också behålla den vardagliga pulsen. Så här kommer vinnarna:

…trumvirvel…

På andra plats har vi krönikan Ett år i kärlekens tecken skriven av Linnea Pyling.

Och på förstaplats kommer krönikan Vardagsvackert skriven av Anders Lindblad.

Stort grattis till er båda och superbra jobbat!

I nästa vecka publiceras de vinnande bidragen tillsammans med bidrag från övriga skribenter som också velat få sina krönikor publicerade. På måndagen får ni läsa Linneas krönika Ett år i kärlekens tecken och under söndagen lägger vi upp Anders krönika Vardagsvackert. Under dagarna däremellan kommer ni kunna läsa övriga skribenternas bidrag. Så gör er redo för en temavecka fylld med briljanta krönikor! 

 
Till top